Mærkelige tilfælde i dit liv. Små nysgerrige begivenheder. Anelser. Telepati. Er det også sket med dig? Kvantfysik og teorien om synkronitet forklarer ekstrasensoriske fænomener..  Niels Mottelson

Mærkelige tilfælde i dit liv. Små nysgerrige begivenheder. Anelser. Telepati. Er det også sket med dig? Kvantfysik og teorien om synkronitet forklarer ekstrasensoriske fænomener.

Por Niels Mottelson

Formato: ePub  (Adobe DRM)
Protección:Adobe DRM
Disponibilidad: Descarga inmediata

Sinopsis

Sider 126 Fra den tidligste udvikling af tanken har menneskeheden troet, at nogle v & aelig;sentlige sammenfald var tegn, hvorved et h & oslash;jere filosofisk eller guddommeligt niveau s & oslash;gte at dialog med m & aelig;nd. I de sidste tre & aring;rhundreder var dette blevet slettet fra de nye videnskabelige retninger. Ekstraordin & aelig;re sammenfald blev betragtet som konsekvenser af sagen. Enhver, der & oslash;nskede at fortolke ekstraordin & aelig;re begivenheder som guddommelige signaler, blev mocked. P & aring; samme m & aring;de blev fremtidens visioner betragtet som illusioner eller endda tegn p & aring; ubalance. Dette trods det faktum, at mange havde oplevet disse ekstraordin & aelig;re fakta. Videnskab n & aelig;gtede eksistensen af en psykisk dimension, som det menneskelige sind kunne interagere med. If & oslash;lge den f & aelig;lles opfattelse var den eneste eksisterende virkelighed materielle objekter. Men i 1980 'erne viste eksperimenter i kvantefysik eksistensen af et univers, der ikke kun best & aring;r af materie. Dette univers har et niveau, hvor energi og information ikke lider gr & aelig;nserne for rum og tid typisk for klassisk fysik. Dette bekr & aelig;fter alle intuitioner modnet i menneskehedens historie. Blandt disse intuitioner er begrebet "verdenssj & aelig;l " udtalt af den gr & aelig;ske filosof Plato. Senere har den schweiziske psykolog Carl Gustav Jung uddybet teorien om det "kollektive ubevidste ". Denne bog undg & aring;r at unders & oslash;ge alt for specialiserede emner. Forfatteren f & oslash;lger klart l & aelig;seren med at forst & aring; de tre niveauer, der udg & oslash;r en enkelt virkelighed. Det f & oslash;rste niveau er den fysiske, som er en del af vores daglige oplevelse. Det andet niveau er det, der beskrives af kvantefysik, typisk for de mindste element & aelig;re partikler af atomer. Den tredje er det psykiske niveau kaldet "non-locality ". Det er det & aring;ndelige niveau, som ikke kan placeres fysisk overalt. Denne vej af viden refererer til nyere opdagelser anerkendt af den officielle videnskab. M & aelig;rkelige tilf & aelig;ldigheder og f & aelig;nomener i sindet bliver vigtige dele af en ny og overraskende virkelighed.

Niels Mottelson